JohannesCello SmallJohannes speelt sinds zijn negende cello. Hij heeft leren spelen bij docent Martin Kosters. Enkele jaren geleden is Johannes ook contrabas gaan spelen en krijgt hiervoor les van Huub van de Velde.
Muziek is voor Johannes een vrijetijds besteding. Hij heeft afgelopen jaren dit in diverse ensembles uitgeoefend. Via strijkorkest Zoroaster (Utrecht) en Nederlands Strijkers Gilde (zomerproject) heeft Johannes ervaring opgedaan met het spelen van nieuwe strijkersmuziek (20 en 21e eeuwse muziek van bijvoorbeeld Bartok, Schönberg, Vasks, Gubaidulina, Bulsink enz.

\Voordat Johannes bij het FSO kwam spelen is hij aanvoerder geweest bij de celli van kamersymfonieorkest Flehite Sinfonietta (Amersfoort). Met barokmuziek heeft Johannes inmiddels ook ervaring kunnen opdoen.
Johannes speelt met regelmatig mee in cantates in de omgeving. Ook neemt Johannes alweer enkele jaren deel aan de Apollo Zomeracademie.

Waardering voor zijn spel is tot uiting gekomen door het winnen van prijzen op het concours van het Apollo Festival in Lelystad.

Privacystatement